Kategorier
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon:86 66 75 90

Send os en e-mail
Nyhedsbrev
Helgen Stk. Godelieve [H-27,5cm] Se fuld størrelse

Helgen Stk. Godelieve [H-27,5cm]

En yndig gammel figur af den hellige Godelieve. Skt. Godelieve er i patineret gips

Flere detaljer

3817-24

DKK 500,00

En yndig gammel figur af den hellige Godelieve. Skt. Godelieve er i patineret gips. Den specielle figur har slitage, men er så smuk med sin patina.

Historien: Det siges, at Godelieve blev født adelig. Hun voksede op og blev en meget smuk und pige. Mange mænd bejlede til hende, men hun ønskede at blive nonne. En adelsmand, Bertolf (Berthold) af Gistel, besluttede sig dog for, at han ville gifte sig med hende, med hjælp fra hendes fars overherre, Eustace II, Count of Boulogne. Ægteskabet var hårdt for Godelief, og hendes svigermor tvang den unge brud til at leve i en smal celle med lidt mad. Godelieve delte denne mad med de fattige.

Hendes mand, Bertolf spredte også falske rygter om hende; Ægteskabet blev aldrig fuldbyrdet.

Godelieve formåede at flygte til hjem til sin far, Hemfrid, seigneur af Wierre-Effroy. Hemfrid, der appellerede til biskopperne i Tournai og Soissons og Grev af Flandern, formåede at få Bertolf til at tage Godelieve tilbage.

Godelieve vendte tilbage til Gistel, og kort efter beordrede Bertolfs to tjenere til at kvæle Godelieve og kaste hende i en pool for at få det til at virke som om hun var død en naturlig død.

Goedelieves gravsted viste sig siden at kunne udvirke mirakler. Goedelieve er helgen for halsproblemer.

Mål: H-27,5 cm