Kategorier
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon:+45 41 10 72 90

Send os en e-mail
Nyhedsbrev

Teste di Moro Hovedvase Sultan 'Pesco' [H28cm] Handmade

Hovedvaserne, eller Teste di Moro, har en ældgammel historie. Vaserne er unikke, de er håndlavet og hånddekoreret...Læs historien bag krukkerne i teksten

SÆLGES UDEN ANDEN REGI

Flere detaljer

0724-30

DKK 2.250,00

Testa di Moro er håndmalede keramiske dekorative vaser, der viser ansigtet på en mand og en kvinde. De er en del af siciliansk kultur og kunst, og er resultatet af en legende spredt gennem århundreder. Bag Testa di Moro gemmer sig en kærlighedshistorie lavet af lidenskab, forræderi, jalousi og resulteret i hævn.

Omkring år 1000, i det arabiske kvarter i Palermo, boede en smuk ung pige, som brugte sine dage på at passe sine planter. En dag, fra toppen af sin frodige balkon, blev hun bemærket af en maurer. Så snart han så hende, blev han straks forelsket i hende og tøvede ikke et øjeblik med at erklære sin kærlighed til ham. Pigen gengældte maurernes følelser. Men snart opdagede den unge kvinde, at hendes elskede måtte vende tilbage til Østen, hvor han havde kone og børn. Midt om natten, forrådt og ydmyget, dræbte pigen, der var forblændet af jalousi og fatal vrede sin Moro, mens han sov, og skar hovedet af ham, og skabte en slags vase, hvori hun plantede en basilikumspire indeni. Basilikumplanten (fra græsk Basilikos) kongelig plante, som også står for kærlighed og lidenskab, voksede frodig og duftende, hvilket gjorde naboerne misundelige, og derfor også ønskede at efterligne vasen, så de begyndte at lave terracottavaser med maurernes hoveder.

Den meget flotte krukke er en del af de 4 årstider. Denne krukke er VINTER, Inverno.

Mål: H-28 cm